Reedició del Sketches of Catalonia, de la Miles Tribut Big Band

Fa 4 anys, Joan Chamorro va rebre l’encàrrec de muntar i dirigir una orquestra com a tribut a Miles Davis, en el 20è aniversari de la seva mort.

Pere Pons, director artístic del Jamboree Club i del San Miguel Mas i Mas Festival va ser qui li ho va encomanar, com a director de la revista Jaç, per arrodonir la publicació d’un número monogràfic dedicat a l’empremta que havia deixat el trompetista de Missouri al seu pas per Catalunya.

Així, a més del record, les anècdotes i la paraula, tot plegat reviuria en la seva forma més natural, la música.

Tot l’esforç es conjuraria per donar lloc a un únic concert, el 31 d’agost de 2011 a la sala Apolo de Barcelona, que s’enregistraria i es publicaria juntament amb el monogràfic.

Aprofitant l’enorme feina que portava fent amb la Sant Andreu Jazz Band i amb Andrea Motis, Joan Chamorro va decidir incorporar alguns dels joves per formar la Miles Tribut Big Band.

Comptarien, a més, amb grans solistes com el baixista Carles Benavent (l’únic que havia arribat a treballar amb el mateix Miles Davis), el guitarrista Jordi Bonell, el saxofonista Llibert Fortuny i el trompetista Matthew Simon.

Sketches from CataloniaEls temes seleccionats repassaven les diferents etapes de Miles Davis, i els arranjaments es van encarregar a Alfons Carrascosa i Sergi Vergés, dos mestres del detall. La producció va rebre el seu nom recordant aquell Sketches of Spain de Miles Davis i Gil Evans, del 1960.

El concert va ser un èxit rotund: músics, crítica i públic.

4 anys més tard, s’ha tornat a celebrar aquell tribut: aquest cop al Palau de la Música Catalana i com a concert inaugural del 13è San Miguel Mas i Mas Festival.

I Joan Chamorro ha decidit reeditar aquell particular treball i posar-lo, per fi, a l’abast de tothom.

I així és com ara el podem disfrutar.

Podeu comprar-lo aquí en format CD o com a àlbum digital, a Bandcamp, on a més el podeu escoltar sencer.