Publicació del Jazzing 5

Després de mesos i mesos de feina incansable per fi podeu trobar el cinquè treball de la Sant Andreu Jazz Band a les botigues. Just a temps per ser presentat al 2ón Festival de Jazz de Sant Andreu, aquest nou àlbum recull la feina feta durant el 2014.

Podeu triar entre comprar el CD (com sempre, acompanyat del seu DVD) o bé només la versió àudio, com a descàrrega digital.

Res millor que transcriure les paraules de Joan Chamorro presentant el treball:

A les envistes del que serà el 10è aniversari de la Sant Andreu Jazz Band (el 2016), escric aquestes paraules a manera d’introducció del nostre nou CD-DVD. L’evolució és contínua –i jo diria que exponencial- de tots i cadascun dels mem- bres de la banda. Escric aquestes línies a l’agost de 2015 i dels mesos que portem d’aquest any em resulta obligat esmentar l’explosió jazzística a nivell musical, d’il·lusió, de ganes, de feina… que he pogut observar i gaudir d’una manera increïble i, en molts moments, no sense certa fascinació…

jazzing-15-portadaCrec que són moltes coses les que possibiliten que això sorgeixi, però sobretot n’hi ha una que s’alça per damunt de la resta: LA PRÒPIA MÚSICA… que ens atrapa, ens envolta i ja no ens deixa marxar. Quan això succeeix essent tan joves com els músics integrants de la SAJB, el resultat és increïble, tant a nivell col·lectiu com individual. Treballar escoltant música i assimilant els diferents ingredients per tenir un so “autèntic” augmenta dia a dia la seva capacitat de comprensió i assimilació del llenguatge jazzístic, la seva capacitat d’improvisar, basada sobretot en el coneixement i l’estudi de la història d’aquesta música, tant de la més antiga com, cada vegada més, de la més actual.

Això mateix succeeix amb les veus (nou d’elles representades en aquest nou treball), cadascuna d’elles diferent de les altres, cadascuna bevent de diferents fonts i, a mesura que passen els mesos, els anys, aconseguint una maduresa i una personalitat pròpies, com ha de ser per a què realment puguis expressar-te de la manera més autèntica: essent tu mateix.

En aquest jazzing 5 podem gaudir ja de totes aquestes coses de les que parlo; i entreveig el volum 6 com la meravellosa eclosió d’un col·lectiu en el qual he cregut durant tots aquests anys i del que he après moltes coses, una d’elles per sobre de la resta: allò important no és la meta, sinó el camí.

GRÀCIES UN COP MÉS PER ESCOLTAR-NOS.

– Joan Chamorro

jazzing-5-live