Presentant Joan Mar Sauqué

presenta-joan-mar

El 17 d’abril es va celebrar, al Jamboree, a Barcelona, el concert de presentació del darrer disc de la sèrie Joan Chamorro presenta. Es tracta del setè volum de la col·lecció, i ens dóna a conèixer el treball del trompetista Joan Mar Sauqué.

Són 13 temes que ens acosten al so i a les possibilitats d’aquest jove talent de la Sant Andreu Jazz Band, amb arranjaments de Sergi Vergés (Lotus Blossom, Con Alma i Boperation), Joan Monné (A Felicidade), i Toni Vaquer (VelajarBossa Nova Ova). A més, s’hi inclouen dos originals del propi Joan MarBlues Op.1Ocells de cendra.

Podeu escoltar o comprar el disc, aquí: Joan Chamorro presenta Joan Mar Sauqué

La gravació compta amb músics de primera línia com Luigi Grasso (saxo alt), Joel Frahm (saxo tenor i soprano), Perico Sambeat (saxo alt), Toni Belenguer (trombó), Pablo Arias (saxo alt i flauta), Ignasi Terraza (piano), Josep Traver (guitarra), Esteve Pi (bateria) i el mateix Joan Chamorro a la direcció i tocant multitud d’instruments.

També hi podem escoltar Andrea Motis (trompeta i veu), Rita Payés (trombó i veu), Magalí Datzira (contrabaix i veu), Marc Martín (piano), Joan Codina (trombó), Marçal Perramon (clarinet i saxo tenor), Joan Martí (saxo soprano i tenor) i Alba Esteban (saxo alt), així com la pròpia big band, en la seva totalitat, a Boperation.

jamboree-joan-mar-sauque

Joan Mar, per Joan Chamorro

Joan Chamorro ens parla de Joan Mar en el pròleg del disc:

«Joan Mar Sauqué és un trompetista sòlid, capaç de liderar amb solvència la secció de trompetes d’una big band, i a més és un solista amb unes idees sempre fresques, amb una gran capacitat de creació melòdica, barreja de tradició i modernitat, basada en l’escolta de grans músics com Tom Harrell, Kenny Dorham o Freddie Hubbard. I el millor de tot és que la seva progressió és ascendent i imparable.

Podem escoltar la seva evolució en les seves aportacions com a solista als darrers CDs de la Sant Andreu Jazz Band, destacant-ne el seu preciós solo en el tema Moody’s Mood for Love, del Jazzing 5, o en els diversos solos que apareixen al Jazzing 6 –publicat aquest mateix any, 2016–.»

–Joan Chamorro

Podeu escoltar o comprar el disc, aquí: Joan Chamorro presenta Joan Mar Sauqué