Andrea Motis & Joan Chamorro + The New Catalan Ensemble

Andrea Motis & Joan Chamorro al primer disc de The New Catalan Ensemble

Onze músics dalt l’escenari estrenant un repertori absolutament nou que treballa, d’una banda, a partir d’alguns estàndards coneguts pel gran públic així com, principalment, presenta noves cançons a partir de textos de poetes catalans de gran prestigi.

Aquest és el punt de partida del nou projecte d’Andrea Motis & Joan Chamorro amb The New Catalan Ensemble. I aquests dies, del 5 al 13 de desembre, han estat enregistrant el primer disc de la formació als estudis de Music Lan, a l’Empordà.

L’àlbum es presentarà el proper 20 de febrer, a les 21 hores, a la sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona.

Andrea Motis & Joan Chamorro + The New Catalan Ensemble

The New Catalan Ensemble és una formació de caràcter estable que neix amb la voluntat d’incorporar el so dels instruments tradicionals catalans a d’altres àmbits musicals, partint de la fusió com a vehicle d’expressió artística. Músics d’estil i procedència diversa acosten els seus respectius llenguatges en un exercici que, en el seu projecte de presentació, suma el talent de la jove cantant i multi instrumentista Andrea Motis i el saxofonista i contrabaixista Joan Chamorro.

Una de les característiques d’aquest nou ensemble és la seva flexibilitat: és a dir, la formació s’amplia o es redueix segons ho demana l’especificitat de cada projecte. The New Catalan Ensemble és, per damunt de tot, un punt de confluència artística entre músics polivalents i estilísticament complementaris: la música popular (el pop), la improvisació (el jazz), els efectes (a manera d’autèntic laboratori, el ‘techlab’), el so dels instruments tradicionals catalans presents en la formació ‘cobla’ (principalment la tan característica doble canya -tenora i tible- però també el fiscorn i ocasionalment el flabiol) i la cançó esdevenen el fil conductor d’aquesta nova proposta.

En definitiva, The New Catalan Ensemble ofereix una mirada sonora i rítmica noves a través de la posada en comú de les diferents vivències musicals dels seus intèrprets a la recerca conjunta d’un nou so que és tan experimental com pròxim alhora.

The New Catalan Ensemble