Andrea Motis ens ha fet un gran regal

Amb aquestes paraules, “Andrea Motis ens ha fet un gran regal“, Sebastià Alzamora dedica un escrit, meravellós i meravellat, al projecte que ha portat a col·laborar Andrea Motis i Joan Chamorro en el primer disc de The New Catalan Ensemble: Coses que es diuen però que no es fan.

coses-que-es-diuenEl disc és una selecció de poemes d’autors catalans (Joan Margarit, Enric Casasses, Joan Vinyoli, Gabriel Ferrater o el mateix Sebastià Alzamora, entre altres) musicats per Joan Díaz, que és també qui dirigeix.

The New Catalan Ensemble (NewCat) es presenta com una formació variable amb voluntat de treballar per projectes: hi tenen cabuda la música popular, el jazz, la cançó i, sobretot, la voluntat de difondre el so dels instruments tradicionals catalans. En aquest primer treball han volgut comptar amb la col·laboració d’Andrea Motis i Joan Chamorro per tal de fusionar els instruments de cobla amb el llenguatge universal del jazz.

Tal i com expressa Alzamora:

Les paraules dels poemes, en la veu dolça però ferma d’Andrea Motis, prenen un nou significat, i ens recorden que, en el llenguatge de la tribu, l’emoció i l’estremiment també són possibles. Andrea Motis ens ha de regalar encara moltes obres mestres. De moment, gaudim d’aquesta.

Us deixem una especial versió en acústic del tema Aquest teu aire suau (Montserrat Abelló / Joan Díez):