21 de novembre al Palau de la Música

El 21 d’aquest mes hi ha un concert imprescindible: La Màgia de la Veu, al Palau de la Música, dins del 46 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Però, a més, es farà la presentació dels dos darrers treballs de la factoria de Joan Chamorro: el disc de l’espectacle del mateix nom, i el Joan Chamorro presenta Rita Payés.

La veu humana

Joan Chamorro ens explica el seu camí cap a la veu:

[...] la voz adquiere cada vez más relevancia: entiendo este maravilloso instrumento como una parte muy importante del músico, más allá de que a posteriori lo pueda utilizar profesionalmente o no. Me interesa la conexión del oído interno con el instrumento, y esa conexión se hace palpable con el canto. Por eso incentivo a todos mis alumnos -y a mí mismo- a cantar y también a escuchar cantantes, porque de ellas y ellos podemos aprender muchas cosas en lo referente al fraseo, al ritmo, a la expresión…

La Màgia de la Veu

Aquest espectacle, del qual ara ens arriba el disc del mateix títol, va ser presentat oficialment el març de 2014 amb les veus d’Eva Fernández, Andrea Motis i Magalí Datzira, i volia ser un homenatge a la veu com a instrument, i a tres grans figures femenines del jazz que l’han sabut porat al límit, com són Dinah Washington, Sara Vaugahn i Billie Holiday.

La Màgia de la veuAmb el temps, però, el projecte ha anat creixent fins a convertir-se en disc, i ara s’hi afegeix una quarta veu: la de Rita Payés-Ella Fitzgerald, trombonista de la Sant Andreu Jazz Band, i protagonista del darrer Joan Chamorro presenta…

L’espectacle, amb arranjaments originals de Joan Monné, gira al voltant del repertori clàssic d’aquestes grans dives i ens permet, a més, gaudir de les veus de les quatre joves jazzwomen en un mateix escenari. Acompanyades per uns músics de luxe com són Ignasi Terraza (piano), Josep Traver (guitarra) i Esteve Pi (bateria), Eva Fernández, Andrea Motis, Magalí Datzira i Rita Payés ens emocionaran, especialment si som capaços de fer això: «Tanquem els ulls, obrim l’oïda –ens aconsella Chamorro–, deixem que les melodies entrin al nostre cor, a la nostra ànima, com una suau carícia, i deixem que floreixi als nostres llavis el lleuger somriure de la felicitat.»

El concert serà el 21 de novembre, a les 21:00, al Palau de la Música Catalana. Compra’n les entrades

joan-chamorro-presenta-rita-payesJoan Chamorro presenta Rita Payés

Aquest és el quart treball de la sèrie Joan Chamorro presenta… i se centra en donar a conèixer la jove cantant i trombonista Rita Payés, també del planter de la Sant Andreu Jazz Band.

El disc compta amb els col·laboradors habituals de Joan Chamorro i la Sant Andreu Jazz Band, i hi destaquem la participació de músics com Dick Oatts, Scott Robinson, Toni Belenguer, Elisabeth Roma o Pere Payés.